banner 2023 10

banner 2023 10 m1

Igazgatói köszöntő

Köszöntöm Önöket a Bethlen Gábor Technikum honlapján.bodri erika igazgato

A honlapunkon tájékoztatjuk az érdeklődőket a „Bethlenben” zajló szakmai munkáról, az iskolánkban szervezett tanulmányi és szabadidős programokról, a diákjaink által elért kimagasló eredményekről.

A Bethlen Gábor Technikumban 5 éves és nyelvi előkészítő évfolyammal bővített 6 éves technikusképzés zajlik. A 2023-2024-es tanévben megnőtt intézményünk népszerűsége, hiszen 153 új tanuló csatlakozott hozzánk, akik a Logisztikai technikus, a Pénzügyi-számviteli ügyintéző, a Vállalkozási ügyintéző illetve az újonnan beinduló informatika ágazat szakmái mellett döntöttek. A 2024-2025-ös tanévben a korábban megszokott képzések mellett a nyelvi előkészítővel bővített Szoftverfejlesztő és -tesztelő technikus osztály indítását is tervezzük. Ezek a szakmák versenyképesek a munkaerőpiacon, így a Bethlen Gábor Technikumban végzett diákjaink előtt sikeres karrierút állhat. Az érettségi és szakmai vizsgára történő felkészítés mellett kiemelten fontos számunkra a jellemfejlesztés is. Hiszünk abban, hogy a sikeres szakembereknek nemcsak a tudásban kell jeleskedniük, hanem olyan értékeket is képviselniük kell, mint a tisztelet, a felelősségvállalás és az empátia.

A nappali technikumi képzés mellett lehetőséget biztosítunk érettségizett felnőttek számára is arra, hogy esti munkarendben szakmát tanuljanak.

Az egyetlen dolog, ami változatlan marad, az a változás maga – vallotta Hérakleitosz. Ezzel a gondolattal azonosulva elmondhatom, hogy a Bethlen Gábor Technikum nyitott az újításokra és a fejlődésre. 2022 augusztusa óta a Milton Friedman Egyetem az iskolánk fenntartója és egyben a partnerintézménye is. Remek lehetőséget jelent ez a Bethlenben végzett tanulóknak, hiszen a nálunk szerzett szaktudásukat partnerkapcsolatunk révén tovább bővíthetik felsőfokú tanulmányaik során, akár a Milton Friedman Egyetemen is, ahol nemzetközi tapasztalatokat szerezhetnek.

Jó böngészést kívánok honlapunkon!

Bodri Erika igazgató